• Certyfikaty TOP EMPLOYERS przyznawane są firmom stosującym wzorcowe praktyki zarządzania ludźmi i organizacją. W gronie 32 firm, które przeszły pozytywnie certyfikację TOP EMPLOYERS Polska 2012 najwiekszą ilość punktów przyznano 3 firmom: CEMEX Polska, Netia i TP S.A.
  • Podczas uroczystej Gali Buildera poznaliśmy laureatów IX. edycji konkursu. CEMEX Polska oraz Prezes Rüdiger Kuhn otrzymali tytuł i statuetkę Polski Herkules 2011.
  • Od 1 do 31 marca można składać wnioski o dofinansowanie projektów obywatelskich z zakresu rozwoju wspólnot i społeczności lokalnych, edukacji, ekologii, upowszechniania kultury fizycznej oraz pomocy społecznej. O granty w kwotach do 5.000 zł i do 25.000 zł mogą ubiegać się m.in. organizacje pozarządowe, stowarzyszenia oraz placówki edukacyjne działające w miejscowościach, w których CEMEX prowadzi swoją działalność.
  • MONTERREY, MEKSYK, 2 lutego 2012 - CEMEX, S.A.B. de C.V. ("CEMEX") ( NYSE: CX), ogłosił wzrost skonsolidowanej sprzedaży netto o 6% w czwartym kwartale 2011 do około 3,7 miliarda dolarów i wzrost o 8% w całym roku do 15,1 miliarda dolarów wobec porównywalnych okresów w 2010.
  • Nowy gmach Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie, wybudowany przy użyciu betonu CEMEX Polska, został laureatem XV. edycji konkursu Polski Cement w Architekturze zorganizowanego przez Stowarzyszenie Producentów Cementu oraz Stowarzyszenie Architektów w Polsce.
  • Innowacyjne, pomysłowe, wysokiej jakości – takimi cechami powinny wyróżniać się najlepsze regionalne produkty i usługi, aby zdobyć tytuł Jurajskiego Produktu Roku 2011.
  • W ostatnich latach CEMEX Polska w swoich zakładach cementowych przeprowadzał szereg prac modernizacyjnych. Obecnie inwestuje w nowy szczelny silos klinkieru dla Cementowni Rudniki.
  • Trwa realizacja dużego projektu inwestycyjnego w Cementowni Chełm. Efektem podjętych prac będzie nowy szczelny silos klinkieru.
  • W tegorocznej edycji konkursu miesięcznika Builder CEMEX Polska otrzymał cztery wyróżnienia w kategoriach najlepsze produkty budowlane, produkty IT oraz realizacje i usługi.
  • Wzorem ubiegłych lat, także i w tym roku CEMEX obchodził tradycyjną Barbórkę. Z okazji święta Barbary, pracownicy zakładów oraz władze miasta Chełm spotkali się w szerokim gronie, aby uczcić dzień pracowników przemysłu wydobywczego. Nie zabrakło emocji sportowych i kulturalnych, a w trakcie oficjalnej części przyznano odznaczenia górnicze oraz wręczono certyfikaty grantowe od Fundacji CEMEX.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 |

Raporty

Raport Zrównoważonego Rozwoju CEMEX Polska 2015-2016
Raport Zrównoważonego