• Raport zrównoważonego rozwoju CEMEX Polska został uznany przez Jury konkursu Raporty Społeczne oraz środowisko dziennikarskie za najlepiej sporządzony raport w 2013 roku otrzymując Nagrodę główną i Nagrodę dziennikarzy. Raport CEMEX został wybrany z pośród 32 raportów zgłoszonych do VII edycji konkursu.
  • CEMEX Polska zajął I miejsce w branży budowlanej i chemicznej w konkursie „Orły Polskiego Budownictwa 2013”. Firma w VII edycji konkursu nominowana była za efektywne wykorzystanie środków unijnych na projekty: Budowa silosów klinkieru w Cementowni Chełm", "Budowa silosu klinkieru w Cementowni Rudniki", "Wdrożenie i rejestracja CEMEX Polska - Zakład Cementownia Chełm w systemie EMAS".
  • Kogo obchodzi zrównoważony rozwój? Ciebie! – Pod takim hasłem odbyła się już trzecia edycja międzynarodowej konferencji poświęconej przyszłości budownictwa Future4Build. CEMEX Polska był partnerem panelu „Wartość zrównoważonego budownictwa vs. cena”.
  • CEMEX Polska przystąpił do międzynarodowej inicjatywy na rzecz poprawy stanu środowiska oraz racjonalnego korzystania z zasobów naturalnych – Caring for Climate, która stanowi platformę współpracy przedstawicieli rządu, biznesu oraz środowisk akademickich, na rzecz tworzenia efektywnych strategii działań pro-środowiskowych.
  • Na organizowane w Chełmie i Częstochowie spotkania „Okrągłego Stołu Fundacji CEMEX” przybyło ponad 80 przedstawicieli lokalnych organizacji pozarządowych i jednostek oświatowych.
  • CEMEX Polska został tegorocznym laureatem XIV edycji konkursu Lider Zarządzania Zasobami Ludzkimi (ZZL), organizowanego przez Instytut Pracy i Spraw Socjalnych. Celem konkursu jest wyróżnienie pracodawców, którzy posiadają najlepsze praktyki w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Podczas gali 29 października CEMEX otrzymał wyróżnienie za nowoczesne programy edukacyjne.
  • Monterrey, Meksyk. 1 listopada 2013 r. Firma CEMEX, S.A.B. de C.V. (“CEMEX”) (NYSE: CX) ogłosiła laureatów XXII Edycji Nagrody Budowlanej CEMEX, doceniającej obiekty budowlane, które wyróżniają się swoimi rozwiązaniami budowlanymi, koncepcyjnymi, technicznymi i estetycznymi.
  • Monterrey, Meksyk. 24 października 2013 r Firma CEMEX, S.A.B. de C.V. („CEMEX”) (NYSE: CX), ogłosiła, że skonsolidowana sprzedaż netto osiągnęła wartość 4,0 miliarda $US w trzecim kwartale 2013 r., czyli wzrost o 3% wobec porównywalnego okresu w 2012 r. Wynik operacyjny EBITDA wzrósł w tym kwartale o 2% do wartości 747 milionów $US wobec analogicznego okresu 2012 r.
  • Do niedawna produkcja betonów i zapraw zawierających domieszki chemiczne była domeną profesjonalnych wytwórni betonu. Specjalistyczne środki modyfikujące właściwości nie były bowiem łatwo dostępne dla indywidualnego odbiorcy. CEMEX Polska wprowadziła dwa nowe rodzaje domieszek, przeznaczone do budownictwa indywidualnego.
  • Każda firma produkcyjna chcąc poznać potrzeby swoich Kontrahentów prowadzi badania marketingowe wykorzystując do tego różne metody. Nasza firma od kilku lat prowadzi cykliczne badania satysfakcji i lojalności , które oparte są na ankietach telefonicznych. Wyniki ostatniego badania satysfakcji Klientów pokazały, że 95% ankietowanych uważa CEMEX za firmę godną polecenia.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 |

Raporty

Raport Zrównoważonego Rozwoju CEMEX Polska 2015-2016
Raport Zrównoważonego